Γαύδος
Παραλία Ελαφονήσι
Σούγια
Λουτρό
Λιμνοθάλασσα Μπάλου
Παραλία Φαλάσαρνα
Πόλη Χανίων

Γαύδος

Η Γαύδος είναι το μυθικό νησί της Καλυψού όπου ναυάγησε ο Οδυσσέας και κατοικείτε από την Νεολιθική εποχή. Υπήρχαν εποχές , όπως επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας όπου ο πληθυσμός του νησιού έφτανε τις 8000 κατοίκους. Σήμερα πλέον, οι μόνιμοι κάτοικοι του είναι μόλις 50 ενώ το καλοκαίρι οι επισκέπτες του νησιού ,οι περισσότεροι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ μπορεί να φτάσουν και τους 2000.
Είναι το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, και απέχει 32 ναυτικά μίλια από την Παλαιόχωρα και το ταξίδι με το καράβι της γραμμής διαρκεί 4 ώρες περίπου . Είναι μόλις 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και έχει τριγωνικό σχήμα.
Οι οικισμοί της Γαύδου είναι το Καστρί[πρωτεύουσα της Γαύδου], το Ξενάκι, τα Βατσιανά , η Άμπελος ,η Καραβέ και το Σαρακήνικο. Ο επισκέπτης θα παρατηρήσει πολλά εγκαταλελειμμένα πέτρινα μετόχια σ'όλο το νήσι που μαρτυρούν παλαιότερες εποχές ακμής . Μερικές από τις παραλίες του νησιού είναι η Τρυπητή, ο Κόρφος , το Σαρακίνικο, ο Αγιάννης, ο Λαυρακάς, ο Πύργος , το Λακούδι και ο Ποταμός.Οι πανέμορφες παραλίες του νησιού και η πλούσια βλάστηση από πεύκα, κέδρα και πολλά άλλα ενδημικά φυτά και αγριολούλουδα, σε συνδυασμό με τους ήσυχους ρυθμούς ζωής , αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες από Ελλάδα και Ευρώπη.
Στην Παλαιόχωρα υπάρχει και συνοικία με το όνομα Γαυδιότικα, από τους Κατοίκους της Γαύδου που ήρθαν και μετοίκησαν τον 20ο αιώνα.

×

GREDITS

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την συνδρομή
τους στην δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Λιατάκης Ευτύχιος
Λιατάκης Αριστείδης
Boby Crowe
Μαράκης Κυριάκος
Αερολέσχη Χανίων

KEIMENA

Λιατάκης Αριστείδης
Bob Tate
Johanna Gullberg